Equilíbrio e Momento de uma Força


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Equilíbrio e Momento de uma Força
Опис Aprenda equilíbrio se divertindo e o que é momento de uma força.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Дипломиран, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Guided Activity, Multiple-Choice Concept Questions, Демонстрација, Домашна работа, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Equilíbrio; Torque; Momento de uma Força
Симулации Рамнотежа (HTML5)


Автори Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација IFCE
Поставено 1.12.16
Обновено 9.4.18