VSEPR and Polarity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов VSEPR and Polarity
Опис Students build molecules and then find out if they are polar.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови VSEPR, polarity, shape
Симулации Облици на молекул (HTML5)


Автори Jeff Drach
Школо / Организација York Community High School
Поставено 29.11.16
Обновено 29.11.16