Membrane Diffusion Tutorial


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Membrane Diffusion Tutorial
Опис Tutorial session to aid the understanding the most important concepts relating to diffusion across semi-permeable membranes.
Предмет Биологија
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Plasma membrane, channels, diffusion, permeability
Симулации Транспортирање низ мембрана


Автори Michael Daw
Контакт е-маил mdaw@staffmail.ed.ac.uk
Школо / Организација University of Edinburgh
Поставено 29.11.16
Обновено 29.11.16