Projectile Motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion
Опис Analyzing trajectories, taking note of the causes of variations.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови angles, heights, ranges, times
Симулации Движење на проектил


Автори Bernadette Kozak
Школо / Организација Don Bosco Prep High School
Поставено 27.11.16
Обновено 27.11.16