What are the chances? A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов What are the chances?
Опис Students will explore the ideas of chance using the Plinko game as a context.
Предмет Математика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови probability
Симулации Plinko Probability (HTML5)


Автори Susan Miller
Контакт е-маил susan.miller@colorado.edu
Школо / Организација University of Colorado
Поставено 13.11.16
Обновено 26.6.17