Waves on a String


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Waves on a String
Опис 20-30 min activity to practise calculations of wave speed and to show how tension and damping affect the speed of a wave.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови damping, speed, tension, time
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Charlotte Daniell
Школо / Организација RGS Worcester
Поставено 4.11.16
Обновено 4.11.16