Explore Balancing Chemical Equations


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Explore Balancing Chemical Equations
Опис Students will use handout to complete practice and game on Balancing Chemical Equations.
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови chemical equations, law of conservation of mass
Симулации Изедначување на хемиски равенки (HTML5)


Автори Patricia Garcia
Школо / Организација Education Service Center, Region 2
Поставено 1.11.16
Обновено 1.11.16