Gli stati della materia


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gli stati della materia
Опис
Предмет Физика, Хемија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Италијански
Клучни зборови Gas, Liquido, Solido
Симулации Состојба на материјата


Автори Luca Allegranti
Школо / Организација ISC NARDI
Поставено 8.10.16
Обновено 8.10.16