Llei de la palanca


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Llei de la palanca
Опис Comprobació de la llei de la palanca i exercicis per fer amb el simulador
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Домашна работа
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Каталонски
Клучни зборови equilibri, moment, palanca
Симулации Рамнотежа (HTML5)


Автори Jordi Plana
Контакт е-маил jplana12@gmail.com
Школо / Организација Institut Narcís Oller
Поставено 25.8.16
Обновено 25.8.16