Efeito Fotoelétrico e o Cálculo da Constante de Planck


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Efeito Fotoelétrico e o Cálculo da Constante de Planck
Опис Com esta atividade deseja-se compreender a solução de Einstein para o Efeito Fotoelétrico e determinar a constante de Planck utilizando-se dos diversos metais disponíveis na simulação.
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа, Дипломиран, Средна школа
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски
Клучни зборови Constante de Planck, Efeito Fotoelétrico, Física Quântica
Симулации Фотоелектричен ефект


Автори Denys Sales
Школо / Организација IFCE
Поставено 13.7.16
Обновено 13.7.16