Static Electricity Lab!


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Static Electricity Lab!
Опис Students follow the handout directions to complete the guided lab while using the Balloons and Static Electricity and John Travoltage simulators.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови attract, charge, current, friction, negative, neutral, positive, repel
Симулации Балони и статички електрицитет (HTML5), Пренесување на електрицитет (HTML5)


Автори Jamie Schoenberger
Школо / Организација Windermere Preparatory School
Поставено 31.5.16
Обновено 31.5.16