Signal Circuit and DC Circuit Construction Kit Lab!


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Signal Circuit and DC Circuit Construction Kit Lab!
Опис Students follow the handout directions to complete the guided lab while using the Signal Circuits and DC Circuit Construction Kit (Virtual Lab) simulators.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови current, electrons, parallel circut, resistance, series circuit, source
Симулации Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја), Сигнал и проводник


Автори Jamie Schoenberger
Контакт е-маил jamie.schoenberger@windermereprep.com
Школо / Организација Windermere Preparatory School
Поставено 31.5.16
Обновено 31.5.16