Plate Tectonics Lab!


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Plate Tectonics Lab!
Опис Students follow the handout directions to complete the guided lab while using the Plate Tectonics simulator.
Предмет Географија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови boundary, convergent, divergent, subduction, transform
Симулации Тектонски плочи


Автори Jamie Schoenberger
Контакт е-маил jamie.schoenberger@windermereprep.com
Школо / Организација Windermere Preparatory School
Поставено 31.5.16
Обновено 31.5.16