Phase Changes Lab!


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Phase Changes Lab!
Опис Students follow the handout directions to complete the guided lab while using the States of Matter: Basics simulator.
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови average kinetic energy, phase change, pressure, temperature, volume
Симулации Состојба на материјата: Основи


Автори Jamie Schoenberger
Школо / Организација Windermere Preparatory School
Поставено 31.5.16
Обновено 31.5.16