Lab- Wave Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lab- Wave Simulation
Опис First attempt at inquiry with simulation for 6th graders
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови inquiry, physical science, waves
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Kyle Bracchi
Школо / Организација Brooklyn Middle School
Поставено 16.5.16
Обновено 16.5.16