Lens Inquiry


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lens Inquiry
Опис This activity is designed for High School students as an inquiry activity for converging or convex lenses.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Lens
Симулации Геометриска оптика


Автори Jeff Drach
Школо / Организација York Community High School
Поставено 15.4.16
Обновено 15.4.16