States of Matter Basics Student Guide


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов States of Matter Basics Student Guide
Опис For more advanced junior high students just getting introduced to states of matter, this is an open-ended guide for exploring the relationships between temperature, pressure, and volume.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови states of matter
Симулации Состојба на материјата: Основи


Автори Kim Miller
Школо / Организација Goleta Valley Junior High
Поставено 11.4.16
Обновено 11.4.16