Eksperimen Boyle dan Gay-Lussac


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Eksperimen Boyle dan Gay-Lussac
Опис (a). Mengetahui hubungan tekanan dan panjang box gas; (b). mengetahui hubungan tekanan dan temperatur.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Индонезиски
Клучни зборови Boyle, Gay-Lussac
Симулации Особини на идеален гас


Автори Choirul Huda
Контакт е-маил choirulhuda581@gmail.com
Школо / Организација Univ PGRI Semarang
Поставено 1.4.16
Обновено 4.4.16