PEMANTULAN


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PEMANTULAN
Опис PRAKTIKUM FISIKA PEMANTULAN
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Индонезиски
Клучни зборови GARIS NORMAL, SINAR DATANG, SINAR PANTUL
Симулации Прекршување на светлината


Автори dwi sulistyorini
Контакт е-маил dwisulistyorinifb@yahoo.com
Школо / Организација SMP NEGERI 1 PURWOREJO
Поставено 31.3.16
Обновено 31.3.16