Rapat Massa


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Rapat Massa
Опис simulasi pembelajaran fisika untuk mengetahui konsep dan menentukan densitas suatu zat.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Индонезиски
Клучни зборови Density
Симулации Густина


Автори Fayakun Muchlis
Школо / Организација MTs - MA Hidayatullah
Поставено 31.3.16
Обновено 31.3.16