Investigation of LR Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Investigation of LR Circuits
Опис Introduction to LR circuits with a little bit of Kirchoff 2 thrown in for good measure.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Inductance, Resistance
Симулации Конструкција на струјно коло (AC+DC)


Автори Clive Hamilton
Школо / Организација TMI - The Episcopal School of Texas
Поставено 30.3.16
Обновено 30.3.16