Phet Skate Park Inquiry Lab and Graphical Modelling Activity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Phet Skate Park Inquiry Lab and Graphical Modelling Activity
Опис Lesson plan, agenda, and activity for NGSS aligned inquiry into energy. includes 3 piece, tutorial formatted worksheets and a graphical modeling formative assessment to check mathematical skills.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови energy, friction, hookes, kinetic, park, potential, skate
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5), Енергија во скејт-паркот: Основна верзија, Триење


Автори Briana Clarke
Школо / Организација Denman Middle School
Поставено 20.3.16
Обновено 20.3.16