Acid/Base Solutions


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Acid/Base Solutions
Опис
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови acid, base, concentration, pH
Симулации КИСЕЛО-БАЗНИ РАСТВОРИ (HTML5)


Автори Angela Yochum
Контакт е-маил yochum4@aol.com
Школо / Организација Breckinridge Metro High School
Поставено 18.3.16
Обновено 18.3.16