Plate Tectonic Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Plate Tectonic Simulation
Опис Students are guided through how to discover properties of different plate boundaries.
Предмет Географија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Plate
Симулации Тектонски плочи


Автори Kevin Birkholz
Школо / Организација Bloomfield Hills Schools
Поставено 9.3.16
Обновено 9.3.16