Laboratório de Colisão - Conservação de momento (3a lei de Newton)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Laboratório de Colisão - Conservação de momento (3a lei de Newton)
Опис Estudo de conservação de quantidade de moviimento
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Newton, colisão, conservação, laboratório, momento, movimento
Симулации Судари во механиката


Автори Tiago Almeida
Школо / Организација Secretaria de Educação SP
Поставено 29.2.16
Обновено 18.1.19