alimentazione


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов alimentazione
Опис prove per imparare la relazione fra calorie ottenute col cibo e consumante con l'attività fisica
Предмет Биологија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Италијански
Клучни зборови calorie
Симулации ИСХРАНА И ВЕЖБАЊЕ


Автори Daniela Leone
Контакт е-маил danielaleoneic9@gmail.com
Школо / Организација IC9 Bologna
Поставено 22.2.16
Обновено 22.2.16