The Greenhouse Effect PhET Simulation Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов The Greenhouse Effect PhET Simulation Lab
Опис Students analyze the absorption/radiation capabilities of GHG versus N2 and O2 for both visible light and infrared. Upon completion of Part 1 students analyze the effects of different forcings on Earth average temperature.
Предмет Биологија, Географија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Climate Change, Greenhouse Effect, Greenhouse Gases
Симулации Ефект на стаклена градина


Автори Matthew Wasilawski
Школо / Организација Union Springs Central School
Поставено 26.1.16
Обновено 26.1.16