Energia cinetica e potenziale


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energia cinetica e potenziale
Опис Domande guida per l'uso dell'animazione in HTML5 per classi di scuola secondaria di 1° grado
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Италијански
Клучни зборови energia cinetica, energia potenziale
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5)


Автори Daniela Leone
Школо / Организација IC9 Bologna
Поставено 22.12.15
Обновено 22.12.15