Balancing Equations PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Balancing Equations PhET
Опис This activity guides juniors who saw balancing equations as 9th graders into remembering the basics of balancing equations.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови balancing equations, coefficients, conservation of mass
Симулации Изедначување на хемиски равенки (HTML5)


Автори Kristine McDaniel
Школо / Организација Beavercreek high School
Поставено 1.12.15
Обновено 1.12.15