Densidade


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Densidade
Опис problematização: surf. Requer pesquisas na internet.
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови densidade, laboratorio, prancha de surf
Симулации Густина


Автори Diogo Magalhães
Школо / Организација Instituto Federal Catarinense
Поставено 9.11.15
Обновено 9.11.15