Momento de uma força


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Momento de uma força
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Демонстрација, Домашна работа, Друго, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови momento de uma força, rotação, torque
Симулации Рамнотежа (HTML5)


Автори Diogo Magalhães
Школо / Организација Instituto Federal Catarinense
Поставено 27.10.15
Обновено 27.10.15