Measuring waves using wave on a string model


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Measuring waves using wave on a string model
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Wavelength, amplitude, wave speed
Симулации Бранови на жица


Автори Richard Knights
Школо / Организација Aloha College Marbella
Поставено 13.9.15
Обновено 13.9.15