Build an Atom WebLab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Build an Atom WebLab
Опис Student will investigate names, symbols, atomic number, mass, isotopes, stability, ions, charge and nuclear notation.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови activity, atom, atoms, bohr, charge, electron, lab, model, nucleus, proton
Симулации Направи атом


Автори Melissa Venable
Школо / Организација SurryCentral High School
Поставено 10.9.15
Обновено 10.9.15