Waves on a string


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Waves on a string
Опис An activity to describe wave motion, effects of changing frequency, wave speed and tension.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Standing Waves, Waves, transverse waves.
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Kim Diate and Jovelyn Ysa-al
Школо / Организација MSU-Iligan Institute of Technology
Поставено 30.8.15
Обновено 30.8.15