Seeing Colors


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Seeing Colors
Опис This activity helps the students to distinguish the different colors the light reflects, the color appears when different colors are combined, and shows which part of the brain activates when a person sees color.
Предмет Биологија, Физика
Ниво K-5, Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Демонстрација, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Color Vision (HTML5), RGB color, color, light and radiation, phys1020, simulation, vision
Симулации Како ги гледаме боите (HTML5)


Автори Charina Genosolango and Cyrelle Jay Cordero
Школо / Организација MSU-IIT
Поставено 30.8.15
Обновено 30.8.15