Faraday’s Electromagnetic Lab A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Faraday’s Electromagnetic Lab
Опис Homework or in class activity exploring Faraday's Electromagnetic Lab
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Домашна работа
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Fraday, electromagnetic, magnet
Симулации Фарадеева Електромагнетна лабораторија


Автори Dr. Wendy Adams
Школо / Организација University of Northern Colorado
Поставено 20.8.15
Обновено 20.8.15