Sound and Wave Basics A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Sound and Wave Basics
Опис Homework assignment exploring the properties of waves.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Домашна работа
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Amplitude, frequency, longitudinal, transverse
Симулации Звучни бранови, Бранови на жица (HTML5), Бранови на жица


Автори Dr. Wendy Adams and the Acoustical Society
Школо / Организација University of Northern Colorado
Поставено 20.8.15
Обновено 20.8.15