Kinematics


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Kinematics
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови motion and force
Симулации Функции,изводи,интеграли, Сила 1-D. II Њутнов закон, Движења и сили, Сили и движење - Основи (HTML5), Сили и движење - Основи, Сложување на делови, График на квадратна функција, Движење на Буба мара 2D, Движење во 2-D, Шетач (променливо праволиниско движење), Нишало, Тектонски плочи, Движење на проектил, Рампа: Движења и сили, Тело на косина, Собирање на вектори


Автори Wang Yunhe
Школо / Организација YaoHua High School
Поставено 18.8.15
Обновено 18.8.15