Build an Atom Student Worksheet


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Build an Atom Student Worksheet
Опис This is a modified version of the activity created by Timoty Herzog and Emily Moor. Answer key is included
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови atoms, ions, isotopes
Симулации Направи атом (HTML5)


Автори Judy Rieke
Школо / Организација Ursuline Academy Saint Louis
Поставено 15.6.15
Обновено 28.9.15