Balancing Chemical Equations Inquiry Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Balancing Chemical Equations Inquiry Lab
Опис Inquiry lab to investigate the balancing of chemical equations.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови balancing, equations, inquiry
Симулации Изедначување на хемиски равенки (HTML5)


Автори Tony Tracy
Школо / Организација Ohio University
Поставено 12.6.15
Обновено 12.6.15