Level 1 - Momentum Lab by Stephen N. Clontz, M. Ed.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Level 1 - Momentum Lab by Stephen N. Clontz, M. Ed.
Опис An introduction to momentum that uses data analysis. Level 1 (Minimum Difficulty)
Предмет Друго, Физика
Ниво K-5, Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Демонстрација, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови momentum
Симулации Судари во механиката


Автори Stephen N. Clontz, M. Ed.
Школо / Организација Whiteville City Schools
Поставено 10.6.15
Обновено 10.6.15