PhET Shapes Inquiry Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PhET Shapes Inquiry Lab
Опис Used as an opener to molecular geometry before I teach VSEPR theory.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови VSEPR, molecular geometry, shapes
Симулации Облици на молекул (HTML5), Облици на молекул


Автори Michael Kwasny
Школо / Организација South Milwaukee High School
Поставено 10.6.15
Обновено 10.6.15