Snell's Law and the Index of Refraction


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Snell's Law and the Index of Refraction
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови refraction, total internal reflection
Симулации Прекршување на светлината


Автори Daniel Nieman
Школо / Организација Ursuline Academy
Поставено 22.5.15
Обновено 22.5.15