Bending Light


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Bending Light
Опис An activity that works well with or without groups. A great way to introduce many optics concepts.
Предмет Друго, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Демонстрација, Домашна работа, Концепт Прашања, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови light, optics, reflection, refraction
Симулации Прекршување на светлината


Автори Dorian McIntire
Школо / Организација Tri-County Technical College
Поставено 17.5.15
Обновено 17.5.15