Physical Science Limiting Reactants Intro


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Physical Science Limiting Reactants Intro
Опис Modified version of "Basic Stoichiometry Lab" by C. Bires. Useful for physical science introduction to limiting reactants.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Limiting Reactants, Physical Science
Симулации Реактанти,продукти на реакцијата и вишкови


Автори Valerie Chapple
Контакт е-маил vchapple17@gmail.com
Школо / Организација Lansing High School
Поставено 29.4.15
Обновено 29.4.15