Balancing Equations Game Sheet


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Balancing Equations Game Sheet
Опис Links to HTML5 version. Used in physical science as introductory activity.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови game, ipad, practice, sub
Симулации Изедначување на хемиски равенки


Автори Valerie Chapple
Школо / Организација Lansing High School
Поставено 22.4.15
Обновено 29.4.15