conservação da energia -


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов conservação da energia -
Опис questões referentes a conservação da energia mecânica
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови cinética, conservação, energia
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија


Автори Luiz Sérgio S. S. Silva
Контакт е-маил luiz.silva@ifpr.edu.br
Школо / Организација IFPR
Поставено 8.4.15
Обновено 8.4.15