Completing a circuit


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Completing a circuit
Опис completing a circuit inquiry based investigation
Предмет Физика
Ниво K-5
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови circuit, conductor, electricity introduction, insulator
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Annie Cai
Школо / Организација Hunter
Поставено 16.3.15
Обновено 16.3.15