Circuit Construction Kit (DC Only), Virtual Lab A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Circuit Construction Kit (DC Only), Virtual Lab
Опис Students have a precursory knowledge of circuit diagrams. Using this to introduce Kirchoff's and Ohm's Laws.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови Circuit Diagrams, Reistance, Series and Parallel Circuits
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Elizabeth Hobbs
Школо / Организација Washington High School, MO
Поставено 13.2.15
Обновено 13.2.15