C.A.S.T.L.E. Unit 2 Labs


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов C.A.S.T.L.E. Unit 2 Labs
Опис Supplemental PHET activity to circuit building designed with the purpose of the C.A.S.T.L.E. or modeling circuit building actives.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Capacitor, Charge Flow, Circuits, Generator
Симулации Конструкција на струјно коло (AC+DC), Конструкција на струјно коло-лабораторија (AC+DC)


Автори Steve Banasiak
Школо / Организација Homewood-Flossmoor HighSchool
Поставено 9.2.15
Обновено 9.2.15